Vitesse bezorgt zwak Anderlecht Europese opdoffer

DONDERDAG, 26 AUGUSTUS 2021, 20:53 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de poules van de Conference League. In Arnhem kwam paars-wit al erg vroeg op achterstand en nadien slaagde het er nooit in om een vuist te maken. Dit Anderlecht heeft geen plaats in Europa.

Op de persbabbels gisteren klonk het allemaal goed, maar helaas bleef het bij woorden. Al na vier minuten kwam Vitesse op voorsprong. Een afgeweerde hoekschop belandde bij Wittek. Die twijfelde niet en via Zirkzee belandde zijn schot in doel: 1-0. Een snedig Vitesse, aangevuurd door een enthousiast publiek, bleef doorgaan en zoeken naar de 2-0.

Anderlecht probeerde via Amuzu op zoek te gaan naar doelgevaar, maar Vitesse schuwde de botte bijl niet om de snelle winger af te stoppen. Pas halfweg de eerste helft een eerste echte kans voor Anderlecht. Zirkzee met een goed schot van ver, maar Schubert kende weinig problemen. Groter gevaar noteerden we aan de overkant. Tronstad trapte eerst over, Van Crombrugge redde een schot van Wittek en Cullen kwam goed weg toen Openda naliet om te profiteren van een zwakke laterale bal.

'Alles is nog mogelijk', zo zal de boodschap van Vincent Kompany geluid hebben aan de rust. Helaas. Ook de tweede helft begon met een vroeg tegendoelpunt. Opnieuw was het Wittek die scoorde. Deze keer ronde hij een mooie aanval af met een knappe volley: 2-0. Net als voor de rust slaagde Anderlecht er niet in om te reageren, terwijl Vitesse controleerde. Twintig minuten voor tijd wisselde Kompany zijn drie spitsen. Verschaeren, Thelin en zowaar Dauda mochten proberen om beter te doen dan Amuzu, Raman en Zirkzee.

Dauda kreeg meteen een kansje, maar de hoek was scherp en de afwerking overhaast. Tien minuten voor tijd kwam dan toch de hoop. Olsson trapte tegen de paal, maar Refaelov trapte de rebound tegen de touwen: 2-1 en Anderlecht kon op zoek naar verlengingen. Anderlecht probeerde wel, maar Vitesse kwam niet meer in de problemen.

En zo eindigt het eerste Europese avontuur van Anderlecht in drie jaar nog voor het echt had moeten beginnen.