Jacobs tevreden met resultaat, niet met het voetbal

VRIJDAG, 2 DECEMBER 2011, 11:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won dan wel in Athene, maar over het geleverde spel was Ariël Jacobs minder tevreden. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de tweede helft door zenuwachtig te spelen en verkeerde keuzes te maken", aldus de coach.


"Ik kon moeilijk begrijpen dat de spelers alle verdiensten uit de vorige matchen zomaar weggooiden. Nochtans kunnen we in de Belgische competitie een match wel op een volwassen manier uitspelen", klonk het.

Toch heeft Jacobs in de kranten ook oog voor de knappe reeks die Anderlecht tot nu toe al neerzette in Europa. "Geen enkele trainer durft daarvan dromen", aldus de T1. "Dit is Europa, niet de Mickey Mousecup. En als we staan waar we staan, heeft dat meerdere oorzaken."

De groepswinst kan Anderlecht nu bijna niet meer ontglippen, tenzij het op de laatste speeldag thuis tegen Lokomotiv Moskou met meer dan twee doelpunten verschil verliest. "Het blijft voetbal", waarschuwt Jacobs. "Over veertien dagen zullen twee ploegen tegenover mekaar staan die voor het allerhoogste gaan. Voor de eer, maar ook voor de consequenties bij de loting voor de volgende ronde. Iedereen wil daarbij de beschermde status hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.