Roger Vanden Stock werkt aan opvolging

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2011, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op het persdiner in Athene deed Roger Vanden Stock gisteren een opvallende uitspraak. Hij kondigde aan werk te gaan maken van zijn opvolging en het afscheid van de familie Vanden Stock als voorzitters van Anderlecht.


"Anderlecht is al decennia een familiebedrijf, maar in de huidige context is dat niet meer mogelijk", zo vertelde Vanden Stock. "Daarom is het belangrijk dat Anderlecht begint te werken aan een toekomst zonder de familie Vanden Stock.

"Ik zeg niet dat ik morgen al zal stoppen, maar ik moet rekening houden met mijn leeftijd. De continuïteit bij een grote club als Anderlecht moet worden verzekerd. Over vier of vijf jaar moet er iemand klaar staan om mij op te volgen", zo vindt Vanden Stock, die in 1996 zijn vader Constant opvolgde als voorzitter.

"Het allerbelangrijkste binnen een topclub is niet het financiële, maar het sportieve beleid. Ik zoek een opvolger die weet hoe het voetbal werkt. Er zijn al mensen binnen de club waar ik aan denk." De opvolger van Vanden Stock zal niet van binnen de familie komen. Neef Philippe Collin wordt het dus al zeker niet.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.