Portugese EK-finalist gelinkt aan Anderlecht

ZATERDAG, 26 JUNI 2021, 22:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens de grote Portugese sportkrant A Bola toont Anderlecht interesse in Florentino Luis van Benfica. Florentino is een 21-jarige centrale middenvelder die begin juni nog in de basis stond bij Portugal in de EK-finale voor U21.

In februari 2019 debuteerde Florentino in het eerste elftal van Benfica. In anderhalf seizoen verzamelde hij in de competitie en Europa samen 23 basisplaatsen. Vorig seizoen verhuurde Benfica het jeugdproduct aan AS Monaco om ervaring op te doen. Met slechts twee basisplaatse en zeven invalbeurten werd dat geen succes.

Florentino moet zich maandag weer melden bij Benfica, maar opnieuw dreigt een seizoen zonder veel speelminuten. Een nieuwe uitleenbeurt lijkt aangewezen, zeker omdat Benfica ook Steven Nzonzi van AS Roma wil halen. Anderlecht, Galatasaray en verschillende clubs uit de Spaanse eerste en tweede klasse tonen interesse, meldt A Bola. Sommige voorstellen zijn met en andere zonder aankoopoptie.

Florentino heft bij Benfica nog een contract tot 2024. Zijn marktwaarde bedroeg een jaar geleden nog 20 miljoen euro, nu is het de helft. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.