Verbruggen en Debast debuteren

ZONDAG, 2 MEI 2021, 20:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Vincent Kompany liet tijdens de eerste wedstrijd van de Champions' play-offs twee nieuwe jongeren debuteren. Bart Verbruggen begon verrassend in doel en deed het prima. In de toegevoegde tijd mocht ook Zeno Debast zijn eerst minuten maken in het A-elftal.

De 18-jarige Verbruggen kwam afgelopen zomer als derde doelman naar Anderlecht, maar verdrong vandaag Timon Wellenreuther naar de bank. De Nederlander incasseerde wel twee doelpunten, maar hij speelde een goede wedstrijd. Na tien minuten redde hij gevat op een schot van Lang. Verder moest hij voor de rust niet veel werk opknappen. Na de pauze bleef het rustig voor zijn doel en bij de twee Brugse treffer viel hem niets te verwijten.

In de 93e minuut liet Kompany ook Debast debuteren. De 17-jarige centrale verdediger verlengde in februari zijn contract tot 2023 en geldt als één van de grote talenten die in de wachtkamer zit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.