Financiële waakhond voor Anderlecht

ZATERDAG, 17 APRIL 2021, 09:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE RSC Anderlecht kreeg een licentie voor volgend seizoen maar er daar hangen wel voorwaarden aan vast. Zo zal de club onder financieel toezicht staan en zijn er maandelijks controles. Worden daar onregelmatigheden opgemerkt kan puntenaftrek volgen of kan men transfers blokkeren. 

Voor de goede orde, RSC Anderlecht is niet de enige club die een financiële waakhond krijgt. In totaal zijn ze met 16: Antwerp, AA Gent, Cercle Brugge, Beerschot, Standard, OH Leuven, KV Kortrijk, KV Mechelen, Anderlecht, STVV, Waasland-Beveren, Eupen, Union, Seraing, Lierse en Westerlo.

Al zal die opvolging wel verschillen van club tot club. Maar de consequenties voor onregelmatigheden is voor elke club hetzelfde: een transfer blokkeren, puntenaftrek of boetes.

Licentiemanager Nils Van Brantegem legt het waarom van de maatregel van financiële opvolging uit. "Ofwel konden we nu heel zwart-wit oordelen om wel of niet een licentie te geven. Ofwel konden we samen met de clubs zoeken naar manieren om in deze moeilijke tijden door de coronacrisis de clubs op de goede weg te zetten. We hebben voor het laatste gekozen."

De clubs zijn dus verplicht om de Licentiecommissie inzage te geven in hun financiën. Zo zal er ondermeer controle uitgevoerd worden op de uitbetaling van de lonen, de afbetalingen van RSZ-bijdrages en de belastingen en de opvolging van het clubbudget.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.