Lovre en Iachtchouk leiden Kukharevych naar Anderlecht

VRIJDAG, 18 DECEMBER 2020, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Terwijl Anderlecht probeert om de transfer van Mykola Kukharevych zo snel mogelijk af te ronden en zijn club Lviv er ook zijn zinnen op gezet heeft, twijfelt de speler zelf nog. Zo is er het feit dat hij (nog) geen Engels spreekt en geniet hij ook interesse van Dinamo Kiev.

Kukharevych vertoefde de voorbije dagen in Anderlecht waar hij het oefencentrum bezocht, medische testen aflegde en kennis maakte met Vincent Kompany. Vooral via dat laatste probeerde Anderlecht de 19-jarige spits te overtuigen. Toch is Kukharevych teruggekeerd naar Oekraïne zonder handtekening. Hij gaat nu alle pro's en contra's op een rij zetten.

Hoewel Kukharevych bij Lviv nog een contract tot 2024 heeft, kan Anderlecht hem goedkoop overnemen. De Oekraïnse club mikt vooral op de jackpot bij een latere doorverkoop. De eigenaar van Lviv gaf gisteren al aan dat hij Kukharevych graag naar Anderlecht ziet gaan, maar ook Dinamo Kiev toont interesse. "Daarom dat Anderlecht snel wil handelen", weet Sacha Iakovenko.

De komst van Kukharevych naar Anderlecht is onder meer het werk van oud-spelers Goran Lovre en Oleg Iachtchouk (foto). Lovre is nu scout voor paars-wit en ging de aanvaller ter plaatse bekijken. Iachtchouk trad samen met Sergej Serebrennikov op als makelaar.

"Nog veel te leren"

Volgens Iakovenko is Kukharevych een "mobiele en snelle spits". "Momenteel is hij wel nog niet klaar voor de A-ploeg. Tegen het begin van volgend seizoen is hij 20 jaar en heeft hij wat ervaring in de Oekraïnse hoogste klasse. Zijn potentieel is zeker interessant, maar volgend seizoen zal hij nog geen vijftien doelpunten maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.