"Wij, de spelers, moeten vooral beter doen"

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2020, 08:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga is nu al drie wedstrijden kapitein ad interim van dienst. De kans is groot dat hij dat ook vanavond is want Hendrik Van Crombrugge is nog steeds geblesseerd. Een taak die de jonge middenvelder ter harte neemt die zegt heel zelfkritisch te zijn. 

Sambi Lokonga is met zijn 21 jaar ook niet bang om zijn ploeggenoten tot de orde te roepen als ze uit positie lopen. Maar ondanks dat krijgt ook hij de ploeg niet op overwinningskoers. Nochtans is winnen echt een must vanavond, nog maar eens. 

"Naar de stand kijken doe ik niet, ik weet wel dat het allemaal dicht bij elkaar ligt maar daar mogen we ons niet blind opstaren. Anderlecht moet altijd winnen, altijd. Ik ben enorm zelfkritsch, ook al kom ik soms anders over. Maar ik denk veel na over wat we verkeerd doen en hoe we het anders kunnen doen. Het zijn vooral die laatste minuten van een wedstrijd die een probleem zijn. Als we dan voor staan moeten we niet hoog druk blijven zetten. Daardoor komen er ruimtes vrij waar de tegenstander dan weer kan van profiteren".

Kapitein

Maar Sambi Lokonga neemt wel zijn verantwoordelijkheden als kapitein op. "Het is mijn taak om de ploeg het vuur aan de schenen te blijven leggen. Ik ben kapitein en heb een belangrijke rol. Bovendien sta ik op een sleutelpositie, dan moet je je laten gelden. Vincent vraagt veel van mij en ik vind dat ook terecht. Ik doe dat zelf ook."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.