Kompany: "Tonen wie we echt zijn"

ZATERDAG, 31 OKTOBER 2020, 22:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Antwerp krijgt Anderlecht morgen dé ploeg in vorm op bezoek. De Great Old haalde zes op zes in Europa en stond bij aanvang van deze speeldag op de eerste plaats. Maar Vincent Kompany zou Vincent Kompany niet zijn mocht hij niet uitgaan van de eigen sterkte.

Voor Kompany is Antwerp één van de titelfavorieten. Hij verwijst naar de namen, leeftijden en ervaring van de spelersgroep. Tegenover al die ervaring wil Kompany jeugdig enthousiasme zetten. "Het is wellicht de oudste ploeg van België tegen de jongste. Wij willen energie en frisheid tonen en laten zien wie we echt zijn", aldus de Anderlecht-coach vrijdag op zijn persconferentie.

Mbokani en Rafaelov zijn de meest opvallende spelers bij Antwerp, maar Kompany stipt ook het belang van Haroun en Gerkens aan. "Zij zijn misschien nog crucialer. Zij laten de getalenteerde spelers optimaal renderen." Kompany prijst hun spelinzicht, loopvermogen en het leiderschap van Haroun.

Kompany ziet zijn ploeg dan ook niet als favoriet. "Een traditioneel Anderlecht zou dat wel zijn. Dat neemt niet weg dat we willen winnen. Onze ploeg is completer dan vorig jaar.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.