Kompany: "Gerkens is een geweldig intelligente speler"

ZATERDAG, 31 OKTOBER 2020, 22:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hij vertrok deze zomer in alle stilte, maar morgen nu keert Pieter Gerkens als basisspeler van competitieleider Antwerp terug naar het Lotto Park. Op zijn persconferentie vrijdag spaarde Vincent Kompany zijn lof niet. "

Met zeven doelpunten en vier assists kende Gerkens geen onaardig debuutjaar bij Anderlecht. Vorig jaar verdween hij uit beeld en afgelopen zomer mocht hij zelfs amper aantreden in de oefenwedstrijden. Dus koos Gerkens voor een vertrek. Zijn bestemming werd Antwerp en daar ontpopte hij zich in geen tijd tot een belangrijke schakel.

"Gerkens kan bij eender welke ploeg in België renderen. Van Antwerp en Club Brugge tot Waasland-Beveren", vertelt Kompany. "Pieter is een geweldig intelligente speler. Hij heeft veel energie en goede looplijnen. Het ploegbelang komt bij hem altijd boven het eigenbelang. "Kompany is naar eigen zeggen niet verrast dat Gerkens nu zo goed presteert bij Antwerp. "Ik gun hem dat en ben blij dat hij nu gelukkig is", aldus de Anderlecht-coach. 

Zo veel lof, maar toch leek Kompany de Limburger deze zomer niet meer nodig te hebben. "Voor zijn positie hadden we veel andere spelers: Trebel, Zulj, Verschaeren, Tau, maar ook El Hadj en Arnstad. Gezien onze financiële situatie kunnen we het ons niet veroorloven om spelers te stockeren en hun carrière te remmen. Pieter had ons uiteraard wel nog kunnen helpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.