Hé Clement, vraag het eens aan Kana

ZONDAG, 18 OKTOBER 2020, 13:28 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Consternatie alom bij Club Brugge na strafschop die het op Standard tegen kreeg en leidde tot de 1-1. "Ik kan aan mijn spelers niet uitleggen waarom er voor strafschop werd gefloten", vloekte Club-coach Philippe Clement na afloop. Vreemd, want anderhalve maand geleden vond de Brugse familie een identieke fase wel strafschop. Maar toen was Anderlecht-speler Marco Kana de pineut.

Op 28 augustus kreeg Anderlecht op Oostende een strafschop tegen toen een schot van D'Arpino via het lichaam van Marco Kana tegen diens arm terecht kwam (bekijk hier de beelden). Geel voor Kana en strafschop voor Oostende. Correct, zo verklaarde het Referee Department van de KBVB in een mededeling op maandag. 

Het Nieuwsblad kwam ook met een verklaring waarom het een terechte strafschop was: "Specialisten wijzen echter naar een kronkel in het reglement. Dat stelt dat het niet uitmaakt dat de bal eerst tegen het lichaam kwam als de arm van de verdediger zich al in een onnatuurlijke positie bevond wanneer het schot werd gelost."

Gisteren ging de bal op de stip toen Mats Rits de bal via zijn buik tegen zijn uitgestoken armen kreeg (bekijk de beelden hier). De VAR kwam nog even tussen, maar scheidsrechter Laforge bleef bij zijn besluit om strafschop te geven. 

Wat ons betreft gaat het hier om twee identieke fases. Als het Brugse Twitter- en Facebook-leger bij Kana oordeelde dat het een terechte strafschop was, dan is het dat nu ook. Misschien dat Clement dus eens met Kana contact moet opnemen om hem te laten uitleggen waarom de bal op de stip ging.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum