"Indrukwekkend hoe OHL zijn sterke punten gebruikt"

ZONDAG, 18 OKTOBER 2020, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een gezellige avondwandeling in het park zal het vanavond niet worden voor Anderlecht. Als promovendus is OH Leuven aan een knap seizoen bezig. Het telt zelfs één punt meer dan Anderlecht. Vincent Kompany is zich bewust van de sterkte van de Leuvenaars.

"OHL heeft sterke troeven en het is indrukwekkend hoe ze die uitspelen", aldus Kompany vrijdag op zijn persconferentie. "Ze hebben vooral offensieve wapenss". Zo is er assistkoning Xavier Mercier (zeven in acht wedstrijden), goaltjesdief Thomas Henry en vooral de 20-jarige Kamal Sowah. 

Anderlecht moet zich herpakken na de kansloze nederlaag in Brugge twee weken geleden. "Brugge was beter. Klaar. Maar het zijn zulke wedstrijden die ons motiveren. We werken hard om beter te worden. Dat willen we nu bewijzen tegen OHL."

Met regelmatig een coronageval en de financiële malaise is Anderlecht wel niet zorgenvrij dezer dagen. "Maar mijn ploeg is alleen gefocust op het voetbal", zegt Kompany. "Wat corona betreft: in mijn kantoor hangt een bordje met daarop 'deal with it'. We wachten dus opnieuw de resultaten van de laatste testronde af. Een ploeg heb ik nog niet in mijn hoofd. Want telkens wanneer dat zo is, gebeurt er wel iets."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.