"Ik had er meer van verwacht"

DINSDAG, 13 OKTOBER 2020, 07:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-supporter Etienne Wils opende in april een rekening voor RSC Anderlecht, hij hoopte om toch 100.000 euro op te halen. Helaas, voorlopig staat er nog maar 9.200 euro op de rekening. Maar Wils blijft niet bij de pakken neerzitten en oppert meteen een nieuw idee.

“Eerlijk: ik had er meer van verwacht", zegt Wils eerlijk over de opgehaalde 9.200 euro, "De club had het toen financieel al moeilijk, dat stond te lezen in alle kranten. En ik ben actie geschoten om de club te helpen, vooral omdat ik wou voorkomen dat ze hun grootste talenten zouden moeten laten gaan, zoals nu wél met Jérémy Doku gebeurde."

"Anderlecht heeft veel supporters dus 100.000 euro leek mij een heel haalbare kaart. Maar amper 150 supporters hebben effectief iets gestort op de rekening. De impact van corona, zeker? Maar dan nog... Ik had op meer dan de huidige 9.200 euro gehoopt. Storten kan trouwens nog altijd op het rekeningnummer BE46 9733 8561 4036."

Aandelen kopen

Anderlecht wil een kapitaalsverhoging invoeren maar de kleine aandeelhouders stappen daar niet meteen in mee waardoor het verlies maar blijft oplopen. “Ze bougeren niet veel”, merkt Wils, die dan ook meer supportersparticipatie wil. “Het zou beter zijn, mochten ook de fans aandelen kunnen kopen. Dan zijn we écht betrokken. En kunnen we de club makkelijker mee uit het moeras trekken.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.