Drie nederlagen en één draw voor RSCA-internationals

ZONDAG, 11 OKTOBER 2020, 20:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Dit weekend kwamen verschillende spelers van Anderlecht in actie voor hun nationale ploeg. Het werden geen succesvolle dagen. Enkel nieuwkomer Josh Cullen verloor niet. Percy Tau (foto) was wel beslissend met een assist.

Het Oekraïne van Bogdan Mykhaylichenko verloor in de Nations League met 2-1 bij Duitsland. De linksback van Anderlecht bleef de hele tijd op de bank ten nadele van Club Brugge-speler Eduard Sobol.

Yari Verschaeren mocht bij de Rode Duivels invallen na 73 toen Kevin De Bruyne uitviel met een blessure. Ook de Belgen verloren in de Nations League met 2-1. Engeland was hun tegenstander. Hendrik Van Crombrugge verliet de selectie om bij zijn pasgeboren zoontje te zijn.

Eveneens in de Nations League speelde Ierland 0-0 gelijk tegen Wales. Josh Cullen kwam in de slotminuten van de bank.

In Afrika speelde Percy Tau een oefenwedstrijd met Zuid-Afrika. Tau speelde sterk, gaf een assist, maar verloor wel met 1-2 van Zambia. De Anderlecht-middenvelder speelde de hele wedstrijd. Donderdag bleef hij nog negentig minuten op de bank in het oefenduel tegen Namibië (1-1).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.