"Kompany erg enthousiast over Mukairu"

WOENSDAG, 7 OKTOBER 2020, 14:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wellenreuther, Bundu, Cullen, Mukairu, ...: Anderlecht haalde deze zomer relatief onbekende jongens voor weinig geld. Maar sportief manager Peter Verbeke gelooft in zijn transfers. "Geen enkele aanwinst is naar voren is geschoven door makelaars. Ze kwamen allemaal op voorspraak van onze scouting." Een stijlbreuk.

In de laatste jaren onder Herman Van Holsbeeck klonk het dat makelaars de sleutels van Neerpede hadden overgenomen. Ook Luc Devroe steunde op zijn vaste makelaarsvriendjes. In die periode doofde de scouting uit tot er haast niets meer overbleef. Dus ook Michael Verschueren moest teren op makelaars. Onder Peter Verbeke werd de nieuwe scoutingsstructuur op punt gesteld.

De laatste aanwinst die Anderlecht haalde, is Paul Mukairu. 19 jaar, Nigeriaan, aanvaller, maar niet eens vaste waarde bij Antalyaspor. Ook zijn statistieken zijn niet om over naar huis te schrijven. Twijfels dus bij wie aan de oppervlakte blijft, maar de nieuwe scouting gaat dieper en schoof hem naar voor. "Vincent Kompany is laaiend enthousiast over hem en  ook ik geloof in hem", aldus Verbeke vandaag in de kranten.

Ook over Josh Cullen, die andere aanwinst van Deadline Day, is Verbeke lovend. "Bij Charlton maakte hij vorig seizoen indruk. Groot loopvermogen, een strijder, goeie pass. Bij zijn moederclub West Ham kende hij deze zomer een goede voorbereiding. Zijn transfer was een buitenkans."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.