"Financiële gezondheid van de club veiligstellen"

MAANDAG, 5 OKTOBER 2020, 23:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-bazen Karel Van Eetvelt en Peter Verbeke reageren met gemengde gevoelens op het vertrek van Jeremy Doku. "Sportief is het een serieuze aderlating. Deze transfer past niet binnen onze visie. Maar we moeten eerst onze financiële positie veiligstellen", vat Verbeke het goed samen.

"Jeremy nu verkopen was geen onderdeel van ons plan, dus ik betreur dat we hem moeten laten gaan", zegt CEO Karel Van Eetvelt. "Maar we kregen van Rennes een zeer goed bod, een absoluut recordbedrag voor RSCA. In de huidige situatie, die iedereen intussen wel kent, was het niet te weigeren. Met de overeengekomen transfersom kunnen we de financiële gezondheid van de club, stap per stap, blijven veiligstellen."

Ook sportief directeur Verbeke beseft dat Anderlecht geen keuze had. "Voor we onze visie volledig kunnen uitrollen, moeten we eerst financieel gezond worden. Het is nu aan Yari, Mus, Francis en anderen om een stap te zetten.Deze transfer is wel opnieuw een compliment voor onze gehele jeugdwerking."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.