"Qua talent moeten we niet onderdoen voor Club"

VRIJDAG, 2 OKTOBER 2020, 06:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sambi Albert Lokonga kijkt reikhalzend uit naar de topper tegen Club Brugge. De middenvelder schat de kansen hoog in voor RSC Anderlecht want het talent is even groot bij beide ploegen. Eén ding is zeker: "Het wordt speciaal zondag".

Sambi Lokonga stond al twee keer tegenover Club, beide keren kon paars-wit niet winnen. "Het is dus tijd om dat te veranderen. Bij Anderlecht draait sowieso alles om winnen, maar als we verliezen is dat ook geen drama, het gaat tenslotte maar om 'drie' punten. We kunnen evengoed nadien vijf keer de drie punten pakken en dan zijn we nog goed aan ons seizoen begonnen. Maar zoals ik zei, alles draait rond winnen en al zeker tegen Club".

Stress heeft Sambi Lokonga naar eigen zeggen niet: "Als kind droom je van dit soort wedstrijden en ik heb altijd al weinig last gehad van stress. De rust die ik zelf ervaar probeer ik ook over te dragen aan mijn medespelers. Maar de goesting om eraan te beginnen is groot, is het al zondag?"

Eerste doelpunt

Vorige zondag tegen Eupen scoorde de middenvelder zijn eerste doelpunt. Eentje die meer dan deugd deed want na de openingmatch tegen KV Mechelen belandde hij op de bank. "Soms ben ik te zelfzeker en dat is afhankelijk van de situatie een sterkte of een zwakte. Nu was ik té zeker van mijn plaats in de ploeg en daardoor vond ik het niet nodig om op training alles te geven. En dat wordt afgestraft natuurlijk en dat is mijn eigen schuld. Ik heb de knop dan ook snel omgedraaid en hard gewerkt om te tonen dat ik wel mijn plaats verdiende".

"Het doelpunt tegen Eupen deed dan ook meer dan deugd, ik heb de beelden al zes keer herbekeken. Dat zegt genoeg zeker. Het is ook een boost voor mijn vertrouwen richting Club. Al heb ik nooit getwijfeld aan mezelf, ook niet toen ik naast de ploeg viel. Ik blijf altijd dezelfde Albert hé, met dezelfde kwaliteiten, alleen moet ik ze ook benutten".

Trebel

Club Brugge beschikt over een ervaren middenveld met Vormer en Vanaken. "Zij hebben inderdaad meer ervaring, ze weten bijvoorbeeld goed hoe ze de scheidsrechter in hun voordeel moeten aanpakken. Maar op gebied van kwaliteit moeten we niet onderdoen voor Club. Ook corona mag geen excuus zijn. Al hoop ik wel dat Adrien Trebel kan spelen, we vinden elkaar gemakkelijk op het veld. Ik kijk uit naar zondag, de week duurt eigenlijk al veel te lang", voegt Sambi Lokonga er lachend aan toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.