"Sommige nieuwkomers werden niet medisch getest"

DONDERDAG, 31 OKTOBER 2019, 21:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck is niet verrast door het grote aantal blessures bij Anderlecht. Dat vertelde hij vanavond op Play Sports. De schuld ligt volgens hem bij Marc Coucke. "Coucke kickt op grote namen. Soms hangt daar een blessure af of hebben ze niet de motor die je hoopte."

Volgens Vanhaezebrouck houdt Anderlecht te weinig rekening met de fysieke capaciteiten van nieuwkomers. "Je gaat geen Formule 1 rijden met de motor van een Volkswagen. Je screent spelers vooraf door en door. Soms moet je dan eens eenje weigeren."

"Bij Anderlecht zijn er spelers binnengekomen die vele miljoenen gekost hebben en die niet gecheckt zijn", aldus Vanhaezebrouck. "Er zijn mensen die altijd grote namen willen aantrekken. Hangt er een blessure aan, dan vinden ze dat niet zo erg. Dat was bij Oostende en nu ook bij Anderlecht. Coucke kickt op grote namen. Er waren nieuwe spelers die niet getest mochten worden. Soms trek je dan een speler aan waarvan de blessure erger blijkt dan gedacht of die niet de motor heeft die je hoopte."

"Medische staff niet de schuldige"

Dat hier en daar de medische staf met de vinger gewezen wordt voor de vele blessures, vindt Vanhaezebrouck niet terecht. "Als ze de toelating niet krijgen om de spelers vooraf te testen ..."

Volgens Vanhaezebrouck was de onderlinge verstandhouding binnen de medische staf ook niet goed toen hij er was. "Er waren toen vier dokters, maar niemand wist wie welke verantwoordelijkheid droeg. Zelf zullen ze hier niet mee naar buiten komen, want dan worden ze ontslagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.