Talentscout Dobbelaar: "Talent heb je of niet"

DINSDAG, 29 OKTOBER 2019, 18:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Talentscout Franky Dobbelaar gaat ook af en toe op BX Brussels scouten, de club heeft ook banden met Vincent Kompany. Een samenwerking tussen BX Brussels en RSC Anderlecht is er nog niet, maar de kans bestaat wel dat die er komt. Dat bevestigt ook Guy De Smet van de jeugdacademie van paars-wit.

"BX werkt op toegankelijke manier en dat is interessant voor bij ons", zegt De Smet, "Anderlecht heeft nu geen provinciale jeugdwerking meer. En dat is eigenlijk wel jammer. Jongens waarbij het talent zich nog niet manifesteerde konden op die manier toch spelen voor Anderlecht." In Neerpede zelf ligt de nadruk meer op voetbaltalent.

Franky Dobbelaar is talentscout voor RSC Anderlecht, hij bracht Yari Verschaeren op 9-jarige leeftijd naar Neerpede. "Ik zag hem met Kruibeke tegen Beveren en hij was toen al ongelofelijk en was toen pas 7 jaar. Anderhalf jaar later heb ik hier gezegd dat we hem echt moesten gaan halen. Talent is talent. Dat heb je of dat heb je niet en dat zie je al heel vroeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.