Statistieken bewijzen zwakke EL-campagne

ZATERDAG, 26 FEBRUARI 2011, 13:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Ajax zag Anderlecht donderdag een magere Europese campagne ten einde lopen. Hoewel het vorig seizoen maar één ronde verder raakte, kende paars-wit toen een veel sterker Europees parcours. De statistieken bewijzen dit.


Het Laatste Nieuws vergeleek de prestaties van Anderlecht in de Europa League dit en vorig seizoen. In de huidige campagne speelde Anderlecht acht wedstrijden. Daarvan won het er amper twee, werd één keer gelijk gespeeld en liefst vijf keer verloren. In het seizoen 2009-10 won Anderlecht vijf van zijn tien wedstrijden, speelde het drie keer gelijk en verloor het slechts twee keer.

Ook de individuele prestaties van de spelers werden onder de loep genomen. Na elke wedstrijd geeft de krant een quotering aan de jongens die in actie kwamen. Van de spelers die zowel vorig seizoen als dit seizoen speelden, doen enkel De Sutter, Proto, Gillet en Kouyaté dit seizoen minstens even goed als het vorige. Boussoufa gaat net als Suarez lichtjes achteruit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.