Van Holsbeeck: "Het minst slechte akkoord"

ZATERDAG, 26 FEBRUARI 2011, 13:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De meningen waren verdeeld na de stemming over de competitieformule, maar Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is blij met de uitkomst. "Dit akkoord zal enorm bekritiseerd worden, maar het is wel het enige mogelijke compromis."


"Uiteindelijk het minst slechte akkoord", zo vertelde Van Holsbeeck na de vergadering aan Sporza. "Zonder dit, was er volgend seizoen geen competitie. Nu kunnen we samen het tv-contract onderhandelen."

"Het probleem is dat 12 van de 16 clubs bang zijn om te degraderen en dat het voor hen dan afgelopen is. Ik snap dat ergens, daarom geven we hen en de clubs die Play-off I niet halen heel wat centen."

De tegenstanders van het akkoord vinden dat de G4 de kleine clubs heeft 'omgekocht' door hen geld te beloven. Van Holsbeeck vindt dit larie. "Het voetbal draait nu eenmaal om geld, zo heeft Play-off I tien miljoen euro in ons voetbal gebracht."

De bedoeling is om de komende drie seizoenen te spelen naar de regels zoals ze gisteren gestemd zijn. Al beseft de Pro League wel dat het akkoord nog voor verbetering vatbaar is. "We hebben nu besloten een studie te laten maken, hopelijk zal die door alle clubs worden aanvaard. Anderlecht zal dat zeker doen."

Tot slot sprak Van Holsbeeck ook nog even over Standard, dat al heeft laten weten niet mee te willen instaan voor de financiële compensatie aan de clubs die play-off I niet halen. "Ik weet niet of dat kan. Als je in een competitie speelt, moet je de regels respecteren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.