Biglia: "Kwalificatie verloren in heenwedstrijd"

VRIJDAG, 25 FEBRUARI 2011, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook aanvoerder Lucas Biglia slaagde er tegen Ajax niet in zijn ploeg op de rails te krijgen. "De mentaliteit waarmee we aan dit duel begonnen, was niet zoals ze had moeten zijn", zo vond hij. De reden? De twee voorbije nederlagen.


"De 0-3 thuis was mentaal een erg zware klap. Vooral omdat het zo onverdiend was. Tegen Westerlo heb je de gevolgen daarvan nog altijd kunnen zien. En ook vandaag waren we nog niet hersteld", zo vertelt Biglia in Het Laatste Nieuws.

Toch moet Biglia toegeven dat Ajax een niveau hoger is dan Anderlecht. "Zij zijn een team voor in de Champions League, wij zijn op onze plaats in de Europa League. Je zag bij Ajax dat ze dit seizoen nog ervaring gepuurd hebben uit wedstrijden tegen Real Madrid en AC Milan in de Champions League."

Voor de partij klonk het nochtans dat België de kloof met de Nederlandse competitie had dicht gefietst en beide ploegen evenveel kans hadden op kwalificatie. "Ik blijf erbij dat we vijftig procent kans hadden tegen dit Ajax", aldus Biglia. "We hebben de kwalificatie vooral verloren in de heenwedstrijd. Maar toen hebben we getoond dat we de evenknie van Ajax konden zijn. De 0-3 was geen eerlijk resultaat voor die wedstrijd."

Tot slot had Biglia ook nog enkele woorden van lof voor Romelu Lukaku. "Hij is nog altijd erg nuttig voor de ploeg. Ook al scoort hij niet, hij blijft een grote spits en hij blijft werken. Het enige probleem is dat de buitenwereld al dat werk niet ziet omdat hij niet scoort."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.