Jacobs: "We hebben cadeau's uitgedeeld"

VRIJDAG, 25 FEBRUARI 2011, 08:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een logische uitschakeling, dat was de conclusie van Ariël Jacobs na de nieuwe nederlaag tegen Ajax. "Ajax is individueel en collectief sterker. Over twee matchen bekeken, is het helemaal verdiend dat we zijn uitgeschakeld."


"We begonnen nochtans niet verkeerd aan de wedstrijd", zo vertelde Jacobs na de partij. "Maar dan ga je cadeaus uitdelen en is het gedaan. Wat volgde waren zeventig minuten achter de feiten aan lopen."

Dat Jan Lecjaks zich bij beide doelpunten liet ringeloren, kon ook Jacobs niet ontkennen. "Hij maakte positionerings- en beoordelingsfouten en dat heeft zich vertaald op het scorebord. Maar op het vlak van foute positionering kan je ook naar andere spelers kijken", zo vindt de Anderlecht-coach.

Toch zag hij ook een lichtpuntje in de ArenA. Lukaku speelde eenzaam voorin een ijverige wedstrijd, lukte soms een goede dribbel en creëerde enkele kansen. "Romelu heeft terug bewezen dat hij potentieel heeft. Op zoek naar een doelpunt was hij misschien soms te egoïstisch. Hij heeft getoond dat hij niet in een diepe put zit zoals velen zeggen."

Bron: Sporza en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.