Anderlecht verkoopt Sare aan Roemeense Cluj

DONDERDAG, 24 FEBRUARI 2011, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bakary Sare trekt de deuren van het Astridpark definitief achter zich dicht. Anderlecht bereikte met het Roemeense Cluj een akkoord over de verkoop van de 20-jarige Ivoriaan. Dit meldt Cluj op zijn officiële website.


Bij Anderlecht had Sare, die voor nieuwjaar werd uitgeleend aan het Noorse Rosenborg, geen toekomst meer. Paars-wit haalde Sare in 2006 uit Ivoorkust naar België. In december 2007 debuteerde hij in de a-ploeg tijdens de wedstrijd tegen Bergen.

Aanvankelijk leek voor Sare een grote toekomst weg gelegd. Onder meer Werder Bremen en Fiorentina probeerden hem indertijd tevergeefs bij Anderlecht weg te halen. Vorig seizoen kreeg hij zijn kans in het eerste elftal na de zware blessure van Jan Polak, maar hij greep ze niet. De middenvelder speelde in totaal 35 wedstrijden in de competitie, 14 in de Europa League en 2 in de Champions League.

In Roemenië moet Sare, die een contract voor 3,5 seizoenen tekende, nu proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen. Halverwege de competitie staat CFR Cluj, dat in 2008 en 2010 kampioen werd, op de achtste plaats met twaalf punten achterstand op leider Otelul Galati.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.