Kluivert: "Normaal dat Lukaku wisselvallig is"

DONDERDAG, 24 FEBRUARI 2011, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als 18-jarig broekje bezorgde Patrick Kluivert Ajax in 1995 de Champions League. Vandaag is hij spitsentrainer bij NEC en heeft hij een mening over Romelu Lukaku. "Hij heeft alles in zich om een Europese topspits te worden."


"Hij is sterk, snel en heeft een goeie techniek. Dat hij als 17-jarige nog wat wisselvallig presteert, is normaal", zo vertelt Kluiver in Het Nieuwsblad. "Je mag niet verwachten dat Romelu nu al een Europees kanon is."

Na het seizoen ruilt Lukaku Anderlecht waarschijnlijk voor het buitenland. Direct meedraaien bij een absolute topclub ziet Kluiver Lukaku evenwel nog niet doen. "Het zou goed zijn als hij eerst een tussenstap maakt naar een Europese subtopper. Als hij meteen naar Chelsea trekt, moeten jullie niet direct wonderen verwachten. Lukaku moet constanter worden en nog gretiger voor doel."

Om Lukaku beter te maken, zou een specifieke spitsentrainer, zoals Kluiver zelf nu is, een goede zaak zijn. "Het verwondert mij dat jullie dat in België niet hebben", zo vertelt de topschutter aller tijden van Oranje. "Vleminckx is bij NEC sterker geworden door persoonlijke begeleiding. Spits zijn is echt een vak apart."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.