Jacobs: "Proberen het maximum eruit te halen"

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2011, 20:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Veel hoop op kwalificatie heeft Ariël Jacobs niet, maar toch hoopt hij morgen op een sterke prestatie van zijn team tegen Ajax. "Ik wil dat iedereen zich gedraagt als sportman", zo vertelde hij op de persconferentie vanmiddag.


"Je moet nog niet naar het geheel van de twee wedstrijden kijken, maar naar die ene van morgen. Het is en blijft voetbal en dat is geen logisch gegeven", zo zegt de Anderlecht-coach. "We zitten natuurlijk niet in een makkelijke positie. We moeten proberen het maximum eruit te halen, maar de cijfers zijn wat ze zijn."

"Toen heb ik in de thuismatch tegen Ajax veel respect getoond voor de tegenstander, misschien wel iets te veel. Ajax domineerde, maar bij wonder konden we één van onze twee kansen omzetten", verwijst Jacobs naar de 1-1 die het toen thuis behaalde. "Vorige week zijn we met open vizier aan de wedstrijd begonnen en konden meer kansen afdwingen als vorig seizoen, maar toch stond er op einde 0-3 op het bord."

Nog nooit slaagde een ploeg er in de Europa League in een 0-3 nederlaag uit de heenmatch recht te zetten op vreemde bodem. Als Anderlecht toch wil stunten, kan het dit misschien doen via strafschoppen? "Natuurlijk teken ik daarvoor, maar ja, we hebben het Hollandse probleem blijkbaar overgenomen. Hopelijk vliegen ze er dan wel in", eindigt Jacobs al lachend.

Bron: Voetbalkrantcom



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.