Ook volgend seizoen (wellicht) play-offs

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2011, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijkt erop dat de G4 hun slag hebben thuis gehaald en de 'kleintjes' hebben kunnen overtuigen om de huidige competitieformule te behouden. Een vergadering vrijdag moet de definitieve beslissing brengen.


De G4 en K11 (Standard ontbrak) zagen elkaar gisteren in het bondsgebouw voor een informele vergadering over de competitieformule. Terwijl de K11 in december nog gewonnen was voor een terugkeer naar 18 ploegen zonder play-offs, slaagde de G4 er nu in om de meerderheid te overtuigen de huidige formule te behouden. Enkel STVV en Charleroi blijven ijveren voor een terugkeer naar het oude concept.

Overmorgen komt de voltallige Pro League opnieuw samen en dan zou de beslissing definitief moeten worden. "Er is een doorbraak en reden tot optimisme. Maar iets is pas gestemd als het gestemd is. Ik hoop dat we vrijdag kunnen stemmen", zo vertelde Pro League-voorzitter Ivan De Witte aan Sporza.

Clubs play-off I niet halen, zullen in de toekomst financieel gecompenseerd worden door de top 6 (en dan vooral de G4). Ook wie naar tweede klasse zakt, krijgt een financiële parachute. Het verloop van play-off II zal wel nog worden aangepast, maar daar is nog geen beslissing over gevallen.

Van Holsbeeck: "Compromis is beter voor tv-gelden"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is één van de grote voorstander van de huidige formule. Hij verliet de vergadering dan ook opgelucht. "Ik denk dat we op weg zijn naar een akkoord. Charleroi en STVV nemen duidelijke standpunten in, maar andere clubs zijn bereid tot een consensus."

"Wij kregen de voorbije dagen kritiek op een manier die mij toch wel geschokt heeft. Ik hoop dat de kleine clubs nu begrepen hebben dat een compromis beter is voor onze tv-gelden. Ik wil voorzitter Ivan De Witte trouwens feliciteren voor zijn werk."

Bron Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.