"We hebben met vader Lukaku gesproken"

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2011, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op zijn perspraatje had Herman Van Holsbeeck het ook over 'het geval-Lukaku'. De Anderlecht-manager had al een gesprek met Romelu's vader en zijn school. Het is de bedoeling hem de komende weken weer meer af te schermen.


"Het is de eerste keer in zijn carrière dat die jongen een moeilijke periode doormaakt. Dat maakt iedereen nerveus", zo vertelde Van Holsbeeck. "De speler in de eerste plaats, maar de papa ook. Dat is normaal, want hij is 17 en het is allemaal zo snel gegaan."

De club voerde deze week de nodige gesprekken om te kijken hoe Lukaku zijn normale vorm weer kan terugvinden. Jacobs sprak met Lukaku zelf, Van Holsbeeck met diens manager en vader. "Het was een positief gesprek dat ik met Roger had', aldus Van Holsbeeck.

"Het is normaal dat een vader zoekt waar het probleem ligt. Feit is dat wij punten pakken, maar niet ons beste voetbal spelen. Een spits is afhankelijk van de ballen die hij krijgt. Als je als ploeg minder speelt, is een spits als Romelu daar ook het slachtoffer van."

Ook met de school van Lukaku werd er gesproken. "Romelu heeft maandagavond nog een examen gehad, de school wil ook dat hij straks slaagt voor zijn eindexamens. Hij wordt ook druk gesolliciteerd: alle ministers willen Lukaku voor een of andere presentatie", zo zegt de Anderlecht-manager ook.

Maar die zaken moeten nu wijken. "Wij willen er voor zorgen dat Romelu zich goed voelt in zijn vel. Wij willen dan ook dat Romelu zich de volgende maanden slechts op twee dingen moet concentreren: zijn prestaties bij Sporting en zijn school. Al de rest moet wijken. De beste remedie om alles weer normaal te laten lopen, is presteren en scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.