Van Himst: "Ik mis vloeiende collectieve acties"

DINSDAG, 22 FEBRUARI 2011, 11:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Anderlecht niet draait is ook clubicoon Paul Van Himst niet ontgaan. De ex-speler en -coach van paars-wit haalt in Gazet van Antwerpen drie redenen aan waarom het vierkant draait. "Anderlecht moet opnieuw een blok vormen."


1. Lukaku zit in een dip

"Je kan niet zeggen dat Lukaku de laaste weken met veel vertrouwen speelt. Zijn er problemen in de groep of is zijn mindere vormpeil te wijten aan het conditionele aspect? Als ik zijn laatste wedstrijden bekijk, valt het op dat hij qua uithouding minder scherp oogt. Vorig seizoen lukte alles, maar nu heeft Lukaku wellicht gemerkt hoe moeilijk zijn job als spits is."

Her en der wordt geopperd dat het voor Lukaku beter zou zijn mocht hij een echte spits naast zich krijgen. Ook Van Himst lijkt dit idee genegen. "Nog geen jaar geleden won hij al zijn duels en kon hij het alleen in de spits wel aan. Maar nu is het misschien tijd om iets anders te proberen", zo denkt hij.

2. De sterkhouders laten het afweten

"De nederlaag tegen Ajax kon je nog goedpraten door te verwijzen naar de gemiste kansen in de eerste helft. Maar als je thuis meer dan een uur tegen tien man van Cercle speelt en ziet hoe je in Westerlo komt spelen, mag je geen excuses inroepen", is Van Himst streng.

"Boussoufa, Lukaku, Biglia en noem maar op. Ze draaien niet zoals het hoort. Boussoufa wordt geacht het verschil te maken, maar als hij geen medewerking krijgt van zijn ploegmaats wordt het natuurlijk moeilijk."

3. Gebrek aan collectiviteit

"Na wat ik tegen Ajax en Westerlo zag, kan je Anderlecht moeilijk een ploeg noemen. Op collectief vlak scheelt er iets. Wat ik de laatste tijd ook mis bij het huidige Anderlecht zijn de vloeiende collectieve acties. De meeste doelpunten kwamen voort na individuele inspanningen. Anderlecht moet opnieuw een blok vormen."

"Tot nu toe was de verdediging het sterke punt van de ploeg, maar ze zijn beginnen te zweven. De laatste twee wedstrijden zag je bijvoorbeeld dat de ene verdediger de andere vergat te dekken. De enige die momenteel geconcentreerd blijft voetballen is Silvio Proto."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.