Proto: "Zo'n nederlaag mag niet gebeuren"

DINSDAG, 22 FEBRUARI 2011, 10:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De spelers van Anderlecht hebben na de nederlaag tegen Westerlo niet veel zin om met de pers te praten. Enkel Silvio Proto geeft enige uitleg. "Vanaf het eerste fluitsignaal zag je dat we niet in de match zaten."


"Ik had deze nederlaag echt niet verwacht", zo vertelde Proto de day after. "Zaterdag op onze laatste training was er nochtans heel wat kwaliteit." Dat Westerlo won vond Proto echter niet onverdiend. "We dwongen gewoon geen kansen af. Dit mag niet gebeuren met Anderlecht."

Het team toonde zondag amper enthousiasme en net dat vindt Proto zo erg. "Ik weet hoe het is om een zware blessure te hebben en ik wil van elke speelminuut die ik krijg met volle teugen genieten. Het kan gebeuren dat de ene of andere speler eens zijn wedstrijd mist, maar toch niet de hele ploeg. Behalve Lucas Biglia, die zijn werk deed, moeten we het onszelf allemaal kwalijk nemen."

Champagne blijft in koelkast

Voor de wedstrijd had Proto zijn verdediging champagne beloofd als ze het record pakte. Hoewel dit werd scherper gesteld, bleef de drank toch in de koelkast. "Mijn hoofd stond er niet naar. Het doel is bereikt, maar ik geniet er niet echt van", aldus Proto.

De supporters, die zijn naam scandeerden op het moment dat het vorige record sneuvelde, is hij wel dankbaar. "Ik wil hen nogmaals bedanken. Het is mede dankzij hen dat ik nu in de geschiedenisboeken van de club sta. Toen ik ze mijn naam hoorde scanderen, gaf me dat een boost."

Herpakken tegen RC Genk

Overmorgen wacht Anderlecht nog een verplicht nummertje tegen Ajax, maar veel belangrijker is de topper binnen twee weken tegen RC Genk. "We moeten ons herpakken, we moeten revanche willen", zo is Proto duidelijk.

"Als kampioen moeten we onze plicht vervullen en niet te veel beginnen nadenken. In de heenronde zaten we in hetzelfde schuitje toen we naar Genk gingen. We waren minder goed, maar wonnen toen wel."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.