Standard dient Vanden Stock van antwoord

DINSDAG, 22 FEBRUARI 2011, 08:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Standard is er in de Pro League afgesproken dat elke club zelf mag beslissen of een verhuurde speler tegen de moederclub mag spelen. Men reageert zo op Roger Vanden Stock, die zei dat dit verbieden competitievervalsing is.


"Ik zou er nooit aan denken om verhuurde spelers niet tegen ons te laten spelen. Ik vind het ongelofelijk dat er clubs zijn die hun uitgeleende spelers verbieden om tegen hen te voetballen. Dat is competitievervalsing. Hier is over gestemd op de voetbalbond door de meerderheid van de clubs", zo vertelde de Anderlecht-voorzitter na de partij tegen Westerlo, waar Iakovenko had gescoord.

Bij Standard beschouwen ze dit weer als een uithaal naar en in Het Nieuwsblad dient algemeen directeur van Standard Pierre François Vanden Stock van antwoord. "Elke club beslist zelf of een verhuurde speler tegen zijn moederclub mag spelen of niet. Dat is door alle leden van de Pro League goedgekeurd. Ook door Anderlecht", zo stelt hij.

"We hebben deze regel net ingevoerd om elke vorm van discussie over de instelling van huurspelers in sommige duels te vermijden. Het is niet omdat er nu een strafschop is gescoord, dat die regel gestigmatiseerd moet worden", zo besluit François.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.