Overzicht verhuurde spelers

MAANDAG, 21 FEBRUARI 2011, 12:04 - Garrincha

Anderlecht verhuurt deze tweede seizoenshelft 13 spelers. Hoe doen zij het bij hun nieuwe club? Vanaf nu proberen we u wekelijks een overzicht te bieden. Vielen dit weekend op: de eerste basisplaatsen van Bernardez en Chavarria.

Victor Bernardez: Lierse
Stond voor het eerste in de basis en speelde 1-1 gelijk tegen Zulte-Waregem. Speelde een degelijke eerste helft, een blunder na de rust zorgde bijna voor een 2-0-achterstand. “Op dat ene foutje na, deed hij het goed. Kawashima maakte die fout goed. Bernardez liet zien dat hij een goede inspeelpass heeft”, zo vertelde zijn coach Sollied na de partij.

Pablo Chavarria: Eupen
Na een invalbeurt van een half uur vorige week mocht hij tegen Cercle Brugge (0-0 gelijkspel) voor het eerste starten. Liet zich niet echt opmerken en werd na 79 minuten vervangen.

Reynaldo: Cercle Brugge
Slaagde er net als zijn ploegmaats niet in te scoren tegen Eupen. Kreeg vlak voor affluiten wel een uitstekende kans toen hij alleen op doelman Petr af stormde. Ging echter zelf zijn kans in plaats van opzij te leggen voor de vrijstaande D'Haene.

Nemanja Rnic en Junior Kabananga: Germinal Beerschot
Net als vorige week speelde Rnic de volledige partij. Tegen Kortrijk werd met 3-1 gewonnen. Kabananga is nog steeds out met een blessure.

Sasha Iakovenko: Westerlo
Zette Westerlo met een strafschopdoelpunt op weg naar de overwinning tegen Anderlecht (2-0). Werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Hernan Losada: Charleroi
Speelde erg sterk in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Sint-Truiden. Charleroi behaalde 10 op 12 en mag weer geloven in de redding.

René Sterckx: Zulte Waregem
Is al enkele maanden out met een knieblessure en komt dit seizoen niet meer in actie.

Dmitri Bulykin: ADO Den Haag
Sleepte vijf minuten voor tijd alsnog een 2-2 gelijkspel uit de brand voor ADO tegen Feyenoord. Het was zijn 16e doelpunt van het seizoen en hij nadert tot op één treffer van topschutter Vleminckx.

Thomas Chatelle: NEC Nijmegen
Speelde 1-1 gelijk tegen Twente, dat daardoor zijn leidersplaats verliest. Werd vervangen in de blessuretijd.

Sebastien Siani: Brussels
Verloor met Brussels met zware 5-2 cijfers in Turnhout. Scoorde het eerste Brusselse doelpunt. Brussels blijft zo voorlaatste.

Olivier Mukendi en Renan Boufleur: Union Sint-Gillis
Geen van beide kwam in actie in de partij tegen Bertrix, die Union met 1-0 won. Zowel Boufleur als Mukendi sukkelen met kleine spierletsels. Union staat tien wedstrijden voor het einde derde op acht punten van leiders Virton en Woluwe.