Vanden Stock: "Zitten in een moeilijke periode"

MAANDAG, 21 FEBRUARI 2011, 09:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de zwakke prestatie tegen Westerlo, stond voorzitter Roger Vanden Stock toch de pers te woord. Hij sprak open over de prestatie van zijn club, de strafschop van Iakovenko en de uitspraken van vader Lukaku.


Donderdag droomde heel Anderlecht van een mooie zege tegen Ajax, vandaag zijn we vier dagen en twee bedroevende nederlagen verder. "Voetbal is vreemd. Een paar weken geleden brengen we nog goed voetbal, krijgen we acht wedstrijden geen doelpunt binnen en scoren we zelf relatief makkelijk. En nu lukt gewoon niets en zie je een ploeg zonder veel vertrouwen", zo vertelt Vanden Stock.

"Ik weet niet of deze derde nederlaag onze slechtste wedstrijd van het seizoen was, maar het was er alleszins één van. Het was heel slecht. We zitten duidelijk in een moeilijke periode. Die penalty was echt dom. Die fout was helemaal niet nodig in die zone, want de aanvaller kon niet gevaarlijk zijn vandaar."

Toch wil de voorzitter de nederlaag niet afschuiven op dat ene moment. "Die strafschop zegt ook niet alles. We creëerden zelf veel te weinig kansen. De verdediging liep veel te ver achteruit, het middenveld had nauwelijks grip op de tegenstander en de aanvallers deden met de weinige ballen die ze voorin kregen zo goed als niets. Neen, ik herhaal het nog eens, dit was echt slecht."

"Niet alleen Romelu is niet in vorm"

De jongste wedstrijden ontbreekt het Anderlecht vooral aan offensieve slagkracht. Het creëert amper open kansen en scoort o zo moeilijk. Er wordt dan vaak naar Romelu Lukaku gewezen, maar Vanden Stock beseft dat hij het ook niet alleen kan. "Zeg me eens hoeveel bruikbare ballen Romelu vandaag heeft gekregen? Laten we ons huidig scoringsprobleem vooral niet herleiden tot de mindere periode van Romelu."

Zaterdag slaakte vader Lukaku in de kranten een noodkreet, maar de voorzitter gelooft niet in een probleem van de jongen spits bij Anderlecht. "Ik kan de reactie van vader Roger Lukaku zelfs begrijpen. Hij is bezorgd om zijn zoon. Maar niet alleen Romelu is vandaag niet in vorm, het is de hele ploeg. Er is dus zeker geen 'geval-Lukaku' bij Anderlecht."

"Iakovenko niet laten spelen is competitievervalsing"

Dat Anderlecht gisteren op achterstand gezet werd door een speler die het zelf in loondienst heeft, deert Vanden Stock niet. "Ik zou er nooit aan denken om verhuurde spelers niet tegen ons te laten spelen", zo vertelt hij hierover.

"Ik vind het ongelofelijk dat er clubs zijn die hun uitgeleende spelers verbieden om tegen hen te voetballen (Standard, red.). Dat is competitievervalsing. Hier is over gestemd op de voetbalbond door de meerderheid van de clubs."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.