Proto: "Geen champagne voor record"

MAANDAG, 21 FEBRUARI 2011, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto heeft zijn record beet. Hij lost Jean Trappeniers af als langst ongeslagen Anderlecht-doelman in de competitie. "Ik ben enorm fier", aldus Proto, die toch liever had gewonnen.


23 minuten moest Proto tegen Westerlo ongeslagen blijven om het 44 jaar oude record te breken. Toen de Anderlecht-aanhang in die bewuste minuut zijn naam begon te scanderen om het record te vieren, stak Proto blij zijn duimen omhoog. Westerlo zette hem in de bloemetjes met een boodschap op hun scorebord: "Proficiat Silvio met uw record van 772 ongeslagen minuten".

"Ik ben blij dat ik deel uitmaak van de clubgeschiedenis maar ik heb geen champagne bovengehaald", zo vertelde Proto na de partij aan Het Belang van Limburg. "Dit is niet het moment om te vieren. Ik was hier liever komen winnen en zonder record naar huis gekeerd."

"Dit komt hard aan want Westerlo is een haalbare tegenstander. Als ploeg waren we echter niet goed genoeg. Om kampioen te worden moet je ook mindere matchen kunnen winnen maar dat lukte vandaag niet. Tegen Genk moeten we ons herpakken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.