Reacties uit het Ajax-kamp

VRIJDAG, 18 FEBRUARI 2011, 08:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Ajax uiteraard niets dan blijde gezichten. "Dit is een fantastisch resultaat voor ons", glunderde coach Frank De Boer. "Het zou erg knullig zijn als we dit nog weggaven." Ook de Belgen Alderweireld en Vertonghen zijn erg blij.


"Onze start was wat onwenning. Te veel jongens waren onder de indruk van het stadion, de tegenstander en het belang van de match", zo begon De Boer zijn analyse. "We hebben twee bange momenten gehad, maar na een halfuur kregen we toch meer grip op de match en bij vlagen brachten we zelfs goed voetbal."

"De gemiste penalty was uiteraard een opluchting. En ik had de indruk dat het voor Anderlecht toch een flinke knauw was. Na die fase hebben we het betere voetbal getoond en goed gebruik gemaakt van de ruimte. Bovendien wonnen we ook de slag op het middenveld."

"Ik vind dat we hier terecht met 0-3 winnen en het had zelfs nog meer kunnen zijn, want achter hun laatste linie lag heel veel ruimte. Dit nog uit handen geven, zou echt heel dom zijn", zo besloot hij.

Alderweireld: "Anderlecht na de rust van de mat gespeeld"

Uitgerekend een Belg zette Ajax op weg naar de zege in Anderlecht. "Ik ben heel blij dat ik de ploeg kan helpen met mijn goal. Een doelpunt op verplaatsing is van levensbelang in Europese wedstrijden", zo vertelde hij na de wedstrijd.

"In het begin hadden we misschien wat last van zenuwen en Anderlecht is natuurlijk ook geen makkelijke tegenstander. In het eerste half uur kwamen we niet onder de druk uit, maar na de 0-1 zijn we beter beginnen voetballen."

"Vooral in de tweede helft speelden we heel geconcentreerd. We brachten verzorgd voetbal en hebben Anderlecht zo van de mat gespeeld. Dit is een serieuze tik voor hen en voor ons is dit natuurlijk een droomscenario", aldus de Rode Duivel.

Vertonghen: "Hadden nog meer kunnen scoren"

Ook Jan Vertonghen, die andere Ajax-Belg, beseft dat de strijd gestreden zou moeten zijn. "Dit mogen we niet meer weggeven", zo beseft hij.

"Het leek wel even anders te lopen, maar die gemiste penalty was het omslagpunt. Dat was een mentale tik voor hen. Daarna domineerden we, omdat de ruimtes groter werden, en hadden we nog twee, drie keer meer kunnen scoren."

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.