Mazuch: "Opgelucht dat Suarez weg is"

DONDERDAG, 17 FEBRUARI 2011, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht rekent straks op onder meer Ondrej Mazuch om opnieuw de nul te houden. Gelukkig voor hem is topspits Luis Suarez er niet meer bij. "In januari keek ik elke dag op het internet in de hoop dat hij vertrokken zou zijn."


"Het was een opluchting toen hij eindelijk weg was", zo vertelt Mazuch in Het Nieuwsblad. "Nochtans heb ik vorig jaar maar een kwartiertje tegen hem gespeeld, maar hij was één van de beste spitsen waar ik ooit tegen speelde. Samen met Van Nistelrooy en Llorente van Bilbao."

Dat Suarez weg is, betekent echter niet dat Ajax geen sterke voorlijn meer heeft. De Tsjechische centrale verdediger blijft dan ook op zijn hoede. Zo heeft hij op zijn kastje in de kleedkamer een poster gehangen met bij elke Ajacied zijn naam en zijn kwaliteiten. "Boussoufa kan mij en Wasilewski misschien nog tips geven om El Hamdaoui af te stoppen, want hij speelt nu vooral op links", weet Mazuch.

Revanche

Mazuch verwacht overigens dat Ajax er echt zal voor gaan straks. "Ik verwacht dat ze 200 procent gemotiveerd zijn om revanche te nemen voor de 1-3 van vorig seizoen. Maar we mogen we niet vergeten dat Ajax toen al gekwalificeerd was en niet op zijn sterkst stond. Nu zullen hun toppers als Sulejmani, De Jong en El Hamdaoui er wel staan."

"Maar ik ben ervan overtuigd dat wij in ons eigen stadion zeker zullen scoren. Als we dan de nul houden, hebben we een goed resultaat. We moeten hen weghouden uit onze eigen zestien meter en hoog storen. Door hun korte combinaties wordt het erg gevaarlijk als zij ons achteruit gaan duwen."

Vrienden

Als Mazuch er met zijn collega's in slaagt om net zoals in de voorbije acht competitiematchen de nul te houden, kan paars-wit al een serieuze stap zetten richting kwalificatie. Volgens Mazuch is de goede band tussen Wasilewski, Juhasz, Lecjaks en hemzelf het geheim van de huidige defensieve sterkte.

"We zijn allemaal goeie vrienden, ook naast het veld. Ik ga regelmatig eten met Juhasz en na enkele goeie prestaties ben ik samen met Juhasz, Wasilewski en Lecjaks naar discotheek Carré gegaan. Je moet ook een hechte band creëren naast het veld zodat je op het terrein elkanders foutjes oplost."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.