Alderweireld: "Voetballend zijn wij beter"

DONDERDAG, 17 FEBRUARI 2011, 09:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Rode Duivel Toby Alderweireld vergezelde zijn coach gisteren op de persconferentie. Straks wacht hem een duel met Romelu Lukaku. "We kennen zijn sterke punten en zullen er alles aan doen dat hij die niet kan tonen", vertelde hij.


De Ajax-Belg benadrukt wel dat hij het spel fair wil spelen. "Ik ben geen speler die zijn tegenstander verbaal van de wijs probeert te brengen", aldus Alderweireld, die toch beducht is voor de offensieve kwaliteit van Anderlecht. "Lukaku is een wereldspits in wording, Suarez is beweeglijk en gevaarlijk en Boussoufa is een goede speler. Maar in mijn ogen hebben wij voetballend toch iets meer kwaliteit dan Anderlecht."

Roda-trainer Van Veldhoven, die zondag tegen Ajax speelde, vond dat de club verzwakt is zonder Suarez en Emanuelson. Alderweireld is daar niet echt mee akkoord. "Het vertrek van Suarez was een aderlating voor ons, maar met jongens als Sulejmani en El Hamdaoui hebben we nog steeds veel kwaliteit in onze voorhoede."

Vanuit België kreeg Alderweireld nogal wat sms'jes waaruit hij besluit dat Anderlecht hier als favoriet wordt bekeken. Geen probleem, vindt hij. "Ik proef dat en vind het best. Voor mij is dat een extra stimulans. Verder moeten we vooral van onszelf uitgaan. Het belangrijkste is dat we blijven voetballen en combineren, want daar ligt onze kracht."






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.