Jacobs: "Totaal anders dan vorig jaar"

DONDERDAG, 17 FEBRUARI 2011, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Anderlecht kijkt men met vertrouwen uit naar de wedstrijd van vanavond. Toch schuwt Ariël Jacobs alle grootspraak. "Ik ga niet zeggen dat we favoriet zijn. Laat ons zeggen dat de kansen 50-50 zijn, met een voordeel voor Ajax."


"Wij spelen immers eerst thuis, daarom", zo vertelde Jacobs gisteren op de persconferentie. Jacobs beschouwt Ajax trouwens als een sterk team. "Dat Ajax in een Champions League-poule met Real Madrid en AC Milan derde eindigde, is geen oneer."

"Daarom verwijs ik ook niet naar onze 1-3-zege van vorig jaar in Amsterdam in de Europa League. Daar was Ajax al gekwalificeerd in de poule. Nu is het een heen- en terugmatch en dat is een totaal ander gegeven", aldus de Anderlecht-coach.

De Amsterdammers zagen tijdens de winterstop met Suarez en Emanuelson twee spelbepalende spelers vertrekken zonder hen te vervangen. "Maar ook zonder die jongens is Ajax nog heel sterk. Suarez en Emanuelson konden een match doen kantelen, maar coach Frank de Boer heeft nog genoeg oplossingen", zo vindt Jacobs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.