Boussoufa twijfelt nog steeds over toekomst

DONDERDAG, 17 FEBRUARI 2011, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eind januari zou Mbark Boussoufa beslissen of hij zou bijtekenen bij Anderlecht of vertrekken. We zijn nu half februari en hij weet het nog steeds niet. "Vrijdag zie ik de voorzitter, maar misschien heb ik tot mei of juni nodig."


Volgens Boussoufa is er ook niet echt haast bij. "Mijn contract loopt ook pas af in 2012, volgende zomer is het nog niet gedaan", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "In elk geval beslis ik voor ik het laatste jaar van mijn contract in ga."

"Tenzij je verkocht wordt, teken je dan in principe voor een langdurig verblijf hier. Daarom is het ook geen makkelijke beslissing. Ze is veel moeilijker dan ik gedacht had", aldus de tweevoudige Gouden Schoen.

Fulham en het Midden-Oosten

De voorbije zomer was er enkel sprake van concrete interesse van Stuttgart. Maar volgens Boussoufa zijn er meer clubs die hem volgen. "Er zijn nog clubs concreet geweest naar mij toe, maar die haken dan af als ze de transferprijs van Anderlecht, 'twaalf miljoen minimum', horen", zo gaat hij verder.

"Maar er zijn nog altijd clubs die me concreet volgen en bijna elke week in de tribune zitten. Fulham is er daar één van. Ook uit het Midden-Oosten krijg ik genoeg financieel interessante aanbiedingen, maar daar ligt mijn sportieve ambitie niet."

"Niet erg om me opnieuw te bewijzen"

De keuze tussen blijven en vertrekken is ook kiezen tussen zekerheid en onzekerheid. "Ik vind het niet erg om me opnieuw te moeten bewijzen. Dat is juist de uitdaging. Als ik mezelf ergens niet zou durven te bewijzen, zou ik mezelf echt zien als een sukkel. Ik zou mezelf dat nooit vergeven."

"Je moet niet bang zijn voor een uitdaging of denken dat je het niet gaat redden. Je moet juist durven gaan en alles geven. Dan heb je jezelf niets te verwijten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.