Lukaku: "Hoop opnieuw te scoren tegen Ajax"

WOENSDAG, 16 FEBRUARI 2011, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku wil opnieuw schitteren tegen Ajax. Vorig seizoen kende hij zijn internationale doorbraak tegen de Nederlanders. "De 1-3 op Ajax is de mooiste herinnering in mijn carrière. Ik scoorde twee keer en dan nog met de kop."


"Normaal is dat mijn zwakke punt zelfs. Door die zege waren we ook groepswinnaar. Op dat moment was ik nog maar 16 jaar. Zoiets meemaken op zo'n jonge leeftijd is uniek", zo kijkt hij in Het Nieuwsblad nog even terug.

Morgen wacht Lukaku een direct duel met Jan Vertonghen, vorige week bij de Rode Duivels nog zijn ploegmaat. "Ik heb gelezen dat Jan op de training toen veel naar Kompany heeft gekeken om te leren hoe hij mij moet afstoppen. Vertonghen verwijst altijd naar één duel waarin Kompany mij de bal afnam, maar hij vergeet er altijd bij te zeggen dat Vincent toen aan mijn schouder trok", zo lacht Lukaku.

In 2011 wacht Lukaku nog steeds op zijn eerste doelpunt. Gefixeerd is hij er niet op, maar hij hoopt dat het voor morgen is. "Ik voel me goed in mijn vel. Bij de Rode Duivels had ik ook moeten scoren in de eerste helft, maar mijn assist voor Witsel was evenveel waard als een doelpunt. Ik heb enorm veel goesting voor de wedstrijd van morgen. Ik hoop dat ik opnieuw kan scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.