"Pak Ajax buitenom met snelheid en diepgang"

WOENSDAG, 16 FEBRUARI 2011, 08:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als coach was Aad De Mos (foto) werkzaam bij zowel Ajax als Anderlecht. Het Laatste Nieuws bracht hem samen met Aimé Anthuenis, die Anderlecht twee keer kampioen maakte, om vooruit te blikken op de confrontatie van morgen.


Volgens Antheunis ligt de sleutel langs Anderlecht-kant morgen bij Biglia en Boussoufa. "Anderlecht is enorm afhankelijk van deze twee balvaste spelers. Als die twee goed zijn, is ook Anderlecht goed. Maar als zij niét in de match zitten, zijn ze kwetsbaar", zo vertelt hij.

Als er één speler is die echt het verschil kan maken, dan is het Legear, zo denkt hij. "Als je Ajax wil pakken, moet je buitenom komen met snelheid en diepgang. Is Legear fit? Ik zou die opstellen."

De Mos: "Druk zetten op Ajax-defensie"

Volgens De Mos hoeft Anderlecht niet veel schrik te hebben van de Amsterdammers. Het goede begin van Frank De Boer ligt alweer achter hen.

"De uitwedstrijden bij Utrecht en Roda waren echt niet goed. Ik zag dat Jacobs aanwezig was op Roda-Ajax vorige zondag. Als hij ook nog eens de DVD van de match tegen Utrecht bekijkt, dan weet hij precies waar Ajax te pakken is."

"Ze zijn héél kwetsbaar als ze onder druk worden gezet. Ze hebben in deze twee wedstrijden vijf goals tegen gekregen, maar dat hadden er eigenlijk tien moeten zijn", zo meent De Mos.

"Twijfels bij Lukaku"

Vorig seizoen werd Ajax in eigen huis dood gedaan door Romelu Lukaku. Zowel Antheunis als De Mos weigeren echter mee te gaan in de hype rond de jonge spits. "Ik heb nog altijd mijn twijfels bij Lukaku", zo zegt De Mos.

"Op vakantie in Italië las ik een interview met hem in Humo. Toen dacht ik: 'Jongen, doe gewoon op training wat je moét doen en luister naar je vader.' Maar Mourinho die zijn zegje doet, en Drogba, en al die flauwekul met zijn school ...: ik hoef dat kunstmatige sfeertje niet. Dat Arsenal en Barcelona niet genoemd worden om Lukaku te nemen, dàt doet bij mij een lampje branden."

Ook Antheunis blijft voorzichtig. "Lukaku is rap, sterk, krachtig... Het enige waar ik bang voor ben, is de concurrentie bij pakweg Chelsea. Als die trainer zegt: 'Vandaag speel ik maar met één spits', dan zit Lukaku daar mooi."

De ex-bondscoach verwijst ook naar een andere zwarte parel van Anderlecht. "Weet ge nog: die kleine zwarte? Nii Lamptey; moet ik eens jullie gazet halen uit die tijd wat is dààr niet over geschreven? 't Heeft lang geduurd, hé."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.