"Vrienden liggen er meer wakker van dan ik "

DINSDAG, 15 FEBRUARI 2011, 09:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa treft met Ajax de club waar hij werd opgeleid, maar die hem op zijn 17e ook doorstuurde. Heel Anderlecht hoopt dat hij nu nog eens bewijst dat Ajax toen ongelijk had. Ook waarschuwt hij voor Mounir El Hamdaoui.


Het is huidige hulptrainer Danny Blind, toen hoofd opleidingen, die Boussoufa in 2001 vertelde dat er niet langer plaats was bij Ajax. "Maar ik heb niets te bewijzen tegenover Blind", vertelt Boussoufa in Het Nieuwsblad. "Je moet niet altijd revanchegevoelens hebben tegenover iemand op de bank om een goeie wedstrijd te spelen."

De Nederlandse Marokkaan houdt immers vooral goede herinneringen over aan zijn periode bij Ajax. "Aan hen heb ik mijn lef en mijn flair op het veld te danken en het feit dat ik even goed met mijn linker- als mijn rechtervoet kan trappen", zo vertelt hij.

"Al gewoon om tegen Ajax te spelen"

Hoewel het tegen de club van zijn jeugd is, heeft Boussoufa geen speciale gevoelens voor de wedstrijd tegen Ajax. "Het is niet zo speciaal meer voor mij. Mijn vrienden die in Amsterdam wonen en fan zijn van Ajax liggen veel meer wakker van dit duel dan ik. Ach, het is ook onze tweede confrontatie met Ajax Amsterdam op twee seizoenen tijd. Vorig jaar was het raar om tegen mijn jeugdploeg te voetballen, maar nu ben ik het al gewoon."

"Ik wilde in deze 1/16de finales graag opnieuw een Nederlandse ploeg treffen, maar dan wel liever PSV omdat we Ajax vorig jaar al hadden", aldus Boussoufa. "Ik speel graag tegen Nederlanders omdat die vrijuit aanvallen en de tegenstander dan ook meer ruimte krijgt."

"Een sterk team met goede spelers"

Zonder Suarez en Emanuelson lijkt Ajax verzwakt, maar dat wil Boussoufa niet gezegd hebben. "Als je een ploeg hebt met Demy De Zeeuw, Mounir El Hamdaoui en Gregory van der Wiel dan heb je een heel sterk team", zo vindt hij.

"In België wordt Van der Wiel misschien niet gezien als een grote naam, maar hij speelde deze zomer wel de WK-finale. Net als doelman Stekelenburg, trouwens. Van der Wiel is ook de enige die ik nog ken van bij Ajax. We hebben samen wel eens een glas gedronken toen ik nog eens in Amsterdam was."

El Hamdaoui kent Boussoufa dan weer van bij de Marokkaanse nationale ploeg. "We bellen soms wel eens. Hij neemt deel aan het spel en gaat altijd recht op doel af. Als El Hamdaoui in vorm is, kan hij alles", heeft Boussoufa nog een waarschuwing in huis voor Juhasz en co.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.