De Boer: "Boussoufa is fantastische voetballer"

DINSDAG, 15 FEBRUARI 2011, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht ontvangt donderdag Ajax in de Europa League. Van onderschatting lijkt bij de Amsterdammers alvast geen sprake. Coach Frank De Boer kent alvast de defensieve sterkte van Anderlecht en vreest ook Boussoufa en Lukaku.


"Dat Anderlecht al acht competitiewedstrijden geen tegendoelpunt slikte, zegt iets over de organisatie van de ploeg", aldus De Boer in Het Nieuwsblad. "Mijn spitsen zullen donderdag dus nog scherper moeten zijn en heel zorgvuldig met de kansen moeten omspringen."

Na het vertrek van Suarez naar Liverpool is Ajax offensief onthoofd. "Bovendien zijn mijn aanvallers ook gewoon om in de Nederlandse Eredivisie iets meer ruimte te krijgen. Maar ik weet uit mijn periode als speler nog dat Belgische clubs defensief sterk zijn."

Boussoufa en Lukaku

Anderlecht en Ajax zijn uiteraard geen onbekenden voor elkaar, De Boer weet dus wie hij in het oog moet houden donderdag. "Ik vind Mbark Boussoufa een fantastische voetballer. Als jeugdspeler bij Ajax heb ik hem niet gekend omdat ik toen zelf al in het buitenland speelde, maar Mbark heeft via een omweg een mooie carrière gemaakt."

En dan is er nog Lukaku, voor wie Anderlecht vier miljoen euro meer vraagt dan hetgeen Liverpool aan Ajax betaalde voor Suarez. "Het is moeilijk te beantwoorden of Lukaku terecht meer waard is dan Suarez. Hij is een hele goeie speler, maar het is een ander type spits dan Suarez en hij zit in een andere leeftijdscategorie", aldus De Boer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.