"Fluiten op eigen spelers heeft negatief effect"

DINSDAG, 15 FEBRUARI 2011, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De supportersfederatie van Anderlecht kan begrip opbrengen voor het protestgebaar van Mbark Boussoufa tegen de fluitconcerten. ASA begrijpt echter ook dat de fans ongeduldig zijn, maar men roept op Engeland als voorbeeld te nemen.


"Mbark is geen robot, maar een mens van vlees en bloed", vertelt Ivan Boelens, secretaris van Anderlecht Supporters Association (ASA), in Het Laatste Nieuws. "We sturen vaak mails over rond om op te roepen zo positief mogelijk te supporteren."

"Fluiten op eigen spelers heeft alleen een negatief effect. Seol is zo gekraakt bij ons. Maar meestal begint dat gefluit bij een deel van de harde kern en krijg je een kettingreactie. Fans mogen wat slimmer zijn", aldus Boelens.

"Anderlecht had altijd een kritisch publiek, maar we moeten wel zo realistisch zijn dat de glorieperiode van vroeger niet meer terugkomt. We nemen beter een voorbeeld aan Engeland, waar fans hun ploeg zelfs bij een 3-0 achter blijven steunen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.