"Eén van de mooiste dagen uit mijn leven"

ZATERDAG, 12 FEBRUARI 2011, 18:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia zag woensdag een droom in vervulling gaan: eindelijk is hij Argentijns international. In Het Laatste Nieuws vertelt hij over deze ervaring. Al was er ook één donker kantje aan.


"Ik heb woensdag één van de mooiste dagen uit mijn leven meegemaakt", zegt Lucas Biglia. "Spelen voor Argentinië was al lang mijn doel en dat is eindelijk gebeurd. De volgende keer hoop ik op méér speelminuten."

"Maandag vertelde bondscoach Batista me dat ik wellicht speelminuten zou krijgen. De stress was heel groot. De wetenschap dat je in die twaalf minuten alles moet geven wat je in je hebt, was bijzonder stresserend. Gisteren (donderdag, red.) voelde ik die spanning nog."

"Ik herinner me wel dat ik me aan het opwarmen was en dat de coach me teken gaf dat ik moest komen. Vanaf dat moment werd alles stil rondom mij. Ik voelde een zekere vredigheid en sereniteit. Ik herinner me nog wel de instructies van de coach. Hij zei: 'Je moet helemaal niks bewijzen. Speel simpel. Ik ken je, doe gewoon wat je goed kan.'"

"Milito en Mascherano zijn ook nog bij me gekomen net voor ik het veld opging. Ook van hen kreeg ik nog raad mee: 'Heb vertrouwen, hou het simpel, maak het niet te moeilijk.' Ik moest invallen op het nummer tien. Maar Batista heeft me ook uitgelegd dat hij me bruikbaar acht voor de drie posities op het middenveld."

"Het wringt dat papa me niet kon feliciteren"

Niet alleen voor Lucas is deze eerste cap een enorme beloning, ook voor zijn familie die hem als jonge speler erg stimuleerde. "Het is dankzij mijn vader dat ik ben wie ik ben, want hij heeft me altijd begeleid", vertelt Biglia.

"Daarom is het zo spijtig dat hij er niet meer is nu ik daar de vruchten van pluk. Het wringt dat hij me vorige woensdag niet kon feliciteren, of dat hij me kon zeggen wat er allemaal niét goed was." Biglia verloor zijn vader in juli 2008 aan een hartaanval.

"Duidelijke afspraken met Anderlecht voor volgende zomer"

Om verder te groeien als international moet Biglia België verlaten. De voorbije winter stond hij dicht bij Galatasaray, maar dat ging uiteindelijke niet door. "Ik ben blij dat de transferperiode voorbij is", geeft hij toe. "Ik ben iemand die nood heeft aan stabiliteit. Als er zo op los gepraat wordt, dat werkt destabiliserend op mij."

Toch lijkt Biglia zijn beslissing genomen te hebben: het is tijd om de stap hogerop te zetten. "Ik heb er in La Manga met Herman Van Holsbeeck gesproken. We zijn heel duidelijk geweest over volgende zomer. Het is nu aan mijn manager en Herman om een oplossing te zoeken, ik concentreer me helemaal op het sportieve."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.