Cruijff: "Vertrek Boussoufa was fout van Ajax"

ZATERDAG, 12 FEBRUARI 2011, 17:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Johan Cruijff keerde deze week terug in een officiële functie bij Ajax. In Le Soir spreekt 'De Verlosser' al meteen over de EL-confrontatie tegen Anderlecht. Hij heeft het ook over Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku.


"Anderlecht doet me terugdenken aan mijn jeugd", vertelt Cruijff. "Van Himst, Mulder, Rensenbrink! Anderlecht was toen, en is nu nog altijd, de top in België. Europees zijn ze wat weggezakt, net als Ajax trouwens. Dat is jammer."

De vedette van het huidige Anderlecht is Mbark Boussoufa, een jeugdproduct van Ajax. Cruijff vindt het jammer dat de Marokkaan niet in Amsterdam is doorgebroken. "Dat hij vertrokken is, is omdat Ajax toen tekort geschoten heeft."

Cruijff zou Cruijff ook niet zijn mocht hij ook Romelu Lukaku al kennen en een mening over hem hebben. "20 à 30 miljoen euro voor hem, dat is een serieus bedrag. Maar als Lukaku getransfereerd wordt naar een club die zo'n bedrag kan betalen en hij speelt amper, wat zal hij dan doen?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.