Van Holsbeeck: "Catastrofe voor ons voetbal"

VRIJDAG, 11 FEBRUARI 2011, 21:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De zestien eersteklassers hebben vandaag opnieuw gepraat over de hervorming van de competitie, maar wederom zonder resultaat. De clubs raken er voorlopig niet uit. Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck spreekt van een catastrofe.


Er lagen drie voorstellen op tafel in de bondsgebouwen: de huidige formule (met 16 ploegen en play-offs) of terugkeren naar 18 ploegen zonder play-offs of ten derde een competitie met 18 ploegen en play-offs. Een akkoord tussen de G4 en de K11 werd echter niet bereikt.

"Dit is de totale impasse", reageerde Van Holsbeeck ontgoocheld tegenover Sporza. "Ik bewonder Ivan De Witte voor zijn geduld. Hij had weer drie voorstellen uitgewerkt en met één van die voorstellen ging de G4 akkoord. De grote clubs zouden de kleinere clubs met 2,2 miljoen euro compenseren en de clubs die degraderen zouden een parachute krijgen van 750.000 euro", legt Van Holsbeeck het plan uit. Maar dat vond de K11 dus maar niets.

"Bij 80% van die clubs is de angst om te degraderen zó groot dat ze halsstarrig blijven vasthouden aan een formule met 18 clubs", zegt Van Holsbeeck. "Daarover zijn de mogelijke modaliteiten trouwens nog altijd niet gestemd, ook vandaag niet."

Van Holsbeeck onthoudt eigenlijk maar één positief aan deze vergadering. "Het is voor het eerst in mijn 15-jarige loopbaan in het voetbal dat ik unanimiteit zag tussen de grote clubs om de kleine clubs financieel te compenseren."

"Maar voor de rest is dit een catastrofe voor ons voetbal", vindt de manager van Anderlecht. "We komen hier weer niet goed uit. Wij willen nog de weg van de consensus bewandelen, want dat is in ons land de enige optie. Ik hoop dat het gezond verstand de komende dagen zal zegevieren. Er zal druk overlegd worden achter de schermen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.