RSCA haalde Cercle-spits Owusu naar Europa

VRIJDAG, 11 FEBRUARI 2011, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Reynaldo is niet de enige bij Cercle Brugge met een Anderlecht-verleden. Spits William Owusu testte in 2007 drie maanden bij Anderlecht, maar Glen De Boeck liet hem bij de reserven zelden spelen.


Anderlecht-scout Albert Martens merkte Owusu op tijdens een toernooi in Ghana, dat georganiseerd werd door Eric Tetaert en Gerd Van Eetvelde, twee Belgen die in het Ghanese voetbal actief zijn. In Sport/Voetbalmagazine doet Tetaert het verhaal van de nu 21-jarige Owusu.

"Anderlecht haalde Owusu op voorspraak van Martens naar België voor een test van drie maanden. Maar Glen De Boeck , die toen als assistent-trainer verantwoordelijk was voor de B-kern en de testspelers, stelde hem zelden op", vertelt Tetaert. "Als hij dan eens mocht starten, was het niet op zijn geliefkoosde positie. Hij speelde er zelfs eens als rechtsback. De eindevaluatie was uiteraard negatief."

Vanuit Brussel trok Owusu naar Portugal, waar hij zijn kans ging wagen bij Sporting Lissabon. "Na een testperiode tekende hij er op zijn 18e een contract tot 2010 met een optie tot 2014 die vorig jaar in april werd gelicht", vertelt aldus Tetaert.

Door de samenwerking tussen Sporting en Cercle Brugge, krijgt Owusu nu in België de kans om ervaring op te doen. In twintig wedstrijden scoorde hij vier keer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.