Man. United aast op 16-jarige Anderlecht-boy

VRIJDAG, 11 FEBRUARI 2011, 08:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft laten weten dat Adnan Januzaj paars-wit mogelijk ruilt voor de Engelse topclub Manchester United. Januzaj is een Brussels middenvelder met Albanese roots die vorige week 16 jaar geworden is.


In het verleden ging Januzaj al testen bij Manchester en nu hij 16 is, kan hij er ook een contract tekenen. Anderlecht meldt dat er de komende dagen onderhandeld zal worden over een mogelijke overgang. Het gaat dan over de opleidingsvergoeding die United moet betalen.

"De belangstelling voor Januzaj is een groot compliment voor de jeugdopleiding van Paars-Wit", zo vertelt manager Herman Van Holsbeeck. "Het goede werk van Neerpede wordt met de belangstelling van Manchester United geïllustreerd."

Toch zou de manager het jammer vinden mocht Anderlecht het talent verliezen. "Of de speler er goed aan doet om de stap nu al te wagen, zal de toekomst uitwijzen", zo zegt hij nog.

Bij Anderlecht vreest met dat het grote geld de familie Januzaj zal verblinden en men daardoor niet de beste beslissing zullen nemen voor Januzaj's sportieve toekomst. Volgens Het Nieuwsblad wacht in Manchester een maandloon van ongeveer 10.000 euro op de jonge speler. Het Laatste Nieuws spreekt zelfs van 12.000, plus 200.000 euro tekengeld en een huis voor de ouders.

Floribert Ngalula

Mocht Januzaj naar Manchester United trekken, dan is hij niet de eerste Anderlecht-speler die deze overgang maakt. In 2003 tekende toen eveneens 16-jarige Floribert Ngalula, broer van Gabriël 'Junior' Ngalula, bij de Mancunians.

Verder dan enkele plaatsen op de bank in de League Cup kwam hij er niet. Ook bij het Deense Randers, Sparta Rotterdam en Washington DC United kwam hij bijna niet aan spelen toe. Vorige week tekende hij bij het Finse TPS Turku.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.