Longueville: "Proberen om hier door te breken"

WOENSDAG, 9 FEBRUARI 2011, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe zou het zijn met Birger Longueville? Vorig jaar trok deze jonge verdediger mee op winterstage met de a-ploeg, dit jaar niet en werd hij gelinkt aan degradatiekandidaat Eupen. Het Laatste Nieuws zocht hem op voor een gesprek.


Een transfer naar Eupen is volgens Longueville nooit aan de orde geweest. "Ik las ook op internet dat ik een winterkoopje van Eupen zou worden, maar van contact is er nooit sprake geweest en ook van Anderlecht hoorde ik niks", zo legt hij uit.

De 20-jarige verdediger, die vorig jaar een profcontract voor 2,5 jaar tekende, richt zich enkel op Anderlecht. "Ik leg de lat nog steeds hoog bij mezelf en probeer hier door te breken. Al besef ik dat dit niet evident is. Ondrej Mazuch vind ik echt een crack. Naar zo'n speler kijk ik wel op, ja."

Gezondheidsperikelen

In tegenstelling tot vorig seizoen slaagde Longueville er deze jaargang nog niet in de stap naar de a-kern te zetten. "Het zijn vooral wat gezondheidsperikelen bij de start van de voorbereiding die ervoor zorgden dat ik wat uit de boot viel. Eerst werden mijn amandelen uitgehaald en minder dan een week later onderging ik een operatie aan de wijsheidstanden."

"Ik liep wat achterstand op en zo verdween ik wat op de achtergrond. Bij de beloften loopt het intussen lekker. We staan eerste en ik haal een goed niveau", zo legt hij uit. "Mijn positiespel, duelkracht en kopbalsterkte blijven natuurlijk mijn voornaamste troeven. Qua wendbaarheid moet ik nog beter doen."

Mama van Iachtchouk

Longueville is afkomstig uit het verre Maldegem. Tijdens de week verblijft hij echter in Anderlecht, waar hij ook school loopt op het Sint-Guido Instituut. "Samen met Dennis Praet en Brandon Deville woon ik hier op een appartement", aldus de blonde verdediger.

Dat Anderlecht goed voor hen zorgt, is ook duidelijk. "De mama van Oleg Iachtchouk doet onze was en plas en eten doen we op de club. Anderlecht doet er echt wel alles opdat we ons enkel op het voetbal zouden kunnen focussen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.